pondělí 15. srpna 2016

Tipy na filmy

KILL BILL
akční, USA, 2003, 78%
Hrají: Uma Thurman, Lucy Liu, Vivica A. Fox, Daryl Hannah, David Carradine, Michael Madsen...
Moje hodnocení: *****

Bývalá členka špičkového zabijáckého komanda se rozhodne navždy skončit s minulostí a vdát se. Její svatební den se však změní v krvavá jatka v okamžiku, kdy na ni zaútočí její bývalý šéf Bill a zabije ji. Mladá žena však nezemřela, i když si to všichni myslí: šťastnou náhodou vražedný útok přežila, ale upadla do kómatu. Po pěti mučivě dlouhých letech se vrací z temného zápraží smrti s jedinou myšlenkou: pomstít se všem, kteří jí ublížili, bez ohledu na to, co je k tomu vedlo.


Bože, to je super film. Ta hudba? Ta kamera? Úžasné! Nemůže chybět japonská kultura, vynikající akce a hvězdné obsazení. Největší skvost filmu je však animovaná scéna a scéna v zimní zahradě. Na tento film pěju jen ódy. Plný počet hvězd. 

________________________________________________________
KILL BILL 2
akční, USA, 2004, 79%
Hrají: Uma Thurman, David Carradine, Michael Madsen, Daryl Hannah...
Moje hodnocení: *****

Svatební obřad bývalé členky Komanda Zmijí Zabijáků, Černé Mamby, změnil její pomstychtivý ex-milenec Bill s bývalými kumpány v krvavý masakr. Těhotná Nevěsta však kulku vpálenou do hlavy přežila: po čtyřech letech strávených v kómatu procitla a vydala se na cestu pomsty. Už zlikvidovala první dvě položky na svém seznamu smrti O-Ren Ishii zvanou Korálovec a Vernitu Green Smrtonoše. Zbývá jí však zabít ještě Elle Driver přezdívanou Kalifornský Horský Had, Budda zvaného Chřestýš a samozřejmě bývalého šéfa, milence a otce jejího dítěte - Billa. Ti tři však už vědí, co jim hrozí - a myslí si, že jsou na to připraveni.


Jedničku mám o kapánek radši ale i tak je druhý díl DOKONALÝ film! Oproti krvavé jedničce tu máme špinavou dvojku. Avšak emocionální konec(který vždycky prořvu) mluví za vše. 
_______________________________________________

HANEBNÝ PANCHARTI
válečný, USA, 2009, 86%
Hrají: Brad Pitt, Melanie Laurent, Christopher Waltz, Eli Roth, Michael Fassbender, Diane Kruger...
Moje hodnocení: ****

Německé vojáky ještě nepřestaly bolet nohy po smělé invazi do západní Evropy, když mladičké Shosanně přímo před očima německý důstojník Hans Landa vyvraždil členy její rodiny. Ona sama jen tak tak unikne do Paříže, kde se ukryje pod novou identitu provozovatelky biografu. Na jiném místě hákovým křížem rozkopané Evropy se pod vedením lehce zupáckého amerického poručíka Aldo Rainea formuje neobvyklá vojenská jednotka. Úkolem jejích členů je nejen přežít na území plném nacistů a jejich přisluhovačů, ale zároveň likvidovat jejich elity a to tak efektně, že tím mezi nimi budou šířit strach a paniku. Říkají si Pancharti a právě je čeká ta nejtěžší mise, která může zcela změnit průběh války. V jednom pařížském biografu se chystá premiéra nového německého propagandistického eposu a téhle události se má účastnit řada nacistických špiček (možná i samotný Hitler). Úkolem Panchartů bude na akci proniknout a ukázat šéfům Třetí říše, jaké to je, když je člověk po smrti. Nepočítají ovšem s tím, že přímo pod světlem promítačky osnuje svůj plán pomsty za smrt blízkých osiřelá Shosanna a že když se jeden geniální plán na atentát střetne s jiným, výsledkem může být ještě geniálnější neúspěch.


Tarantino prostě umí. Úžasná záležitost s nezapomenutelnými momenty. Nejlepší herecký výkon podává Christopher Waltz, to je asi jasné. 
__________________________________________________

WANTED
akční, USA, 2008, 71%
Hrají: James McAvoy, Morgan Freeman, Angelina Jolie...
Moje hodnocení: ****

Wesley Gibson je mladík, jehož život se ocitnul v bludném kruhu formovaném každodenní rutinní a nudnou prací. Navíc mu s jeho nejlepším kamarádem utekla přítelkyně a on nemá ani špetku odvahy k tomu, aby s tím něco udělal. Všechno změní jedno setkání, během něhož se dozví, že jeho otec byl hlavou tajné organizace nájemných vrahů, která odnepaměti udržuje na světě křehkou rovnováhu podle pravidla „Zabij jednoho, zachráníš tisíce“. Podle krásné Fox, která tímhle rozhovorem Wesleymu zásadně naruší životní perspektivu, jeho otce nedávno zavraždili a on si může vybrat, zda převezme rodinnou firmu.


Tak to je pořádný nářez! Nejvíc mě dostal závěr filmu, rozhodně jeden z nejlepších. Klobou dolů, víc takových akčních filmů! 
_____________________________________________________

PEVNÉ POUTO
drama, USA, 2009, 71%
Hrají: Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Saoirse Ronan, Stanley Tucci, Susan Sarandon..
Moje hodnocení: ****

Susie je obyčejná čtrnáctiletá holka, která udělala tu chybu, že šla jednoho dne ze školy domů zkratkou přes pole. A tam potkala pana Harveyho. A z tohohle nenápadného souseda se vyklubala zrůda, která ji připravila o život. V jejím případě ale smrtí všechno nekončí. Susie se ocitá ve zvláštním světě mezi nebem a zemí, ze kterého pozoruje, jak probíhá pátrání po jejím vrahovi a zároveň drží palce členům své rodiny, aby její náhlý odchod ustáli. 


Celkem dost drsné drama. Mrazí mě z něj v zádech a od té doby co jsem ho viděla, si dávám pozor na naše sousedy. Co na tomto filmu není dobré je, že je až moc reálný. Doufám že víc takových sousedů není. Jinak moc hezky udělaný film.

Podobný film: Jak přicházejí sny (1998)
__________________________________________________
DISTURBIA
drama, USA, 2007, 74%
Hrají: Shia LeBeouf, Sarah Roemer, David Morse...
Moje hodnocení: ****

Teenager Kale má zásadní problém. Dosud se nevyrovnal se smrtí otce, který mu při autonehodě zemřel před očima, a v důsledku toho fyzicky napadl učitele španělštiny, který se o něj nevědomky "otřel". Pro aktivního kluka jsou tři měsíce úředně nařízeného domácího vězení neskutečným utrpením. Uniknout nemůže, kontrolní zařízení, které nosí ve dne v noci kousek nad kotníkem, ho hlídá až příliš dokonale. Pravidla jsou jasná - pokud se vzdálí od rodného domu, čeká ho polepšovna. Do sousedství se naštěstí nastěhovala atraktivní vrstevnice Ashley, a tak si Kale krátí čas jejím šmírováním otcovým dalekohledem. Postupně ho tahle "špionážní hra" začne pohlcovat, čím dál hlouběji proniká do soukromí svých sousedů, až u jednoho z nich zaznamená velmi nezvyklé chování. Společně s Ashley, která jeho pozorovacím dýchánkům také propadne, začínají monitorovat každý jeho krok, až v nich začne klíčit podezření, že by to mohl být dlouho hledaný sériový vrah.


Zábavné, napínavé a se sympatickými herci. Rozjezd pozvolný, poté stoupalo napětí. Jednoduchá ale reálná zápletka. A zase slizký soused. 

Podobný film: Okno do dvora(1954)
__________________________________________________

BABA NA ZABITÍ
komedie, USA, 2003, 53%
Hrají: Ben Stiller, Drew Barrymore..
Moje hodnocení: ****

Zamilovaná dvojice konečně našla byt svých snů. Má to však malý háček – starou ženu, která bydlí nad nimi.


Hodně černá komedie, kterou musíte brát s nadsázkou. V některých scénách je to až moc ujeté, ale větší množství vtipných scén vám opravdu připomene vaši starou neodbytnou sousedku. Navíc mám dvojici Drew a Bena ráda. A ta baba je fakt na zabití.
_______________________________________________________

GALAXY QUEST
komedie, USA, 1999, 77%
Hrají: Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman, Tony Shalhoub, Sam Rockwell...
Moje hodnocení: ****

Komedie Galaxy Quest rozvíjí vtipný a zajímavý nápad: jak by se asi zachovali ti, jejichž tváře jsou důvěrně známé z televizních obrazovek a jsou diváky obdivováni pro mimořádné osobní hrdinství a schopnost rozhodovat se ve stresových situacích. Představují hrdiny, kteří jsou doslova nabiti znalostmi a zkušenostmi, jež běžnému smrtelníkovi prostě unikají. Jenže ve skutečnosti jsou to jen lidé. Před kamerou dokázali své role sugestivně interpretovat, ale když dojde na lámání chleba, tedy na skutečnou cestu do vesmíru, promění se v hrstku egocentrických, žárlivých jedinců, jen sotva schopných sebemenšího rizika.


Výborná a vtipná parodie na Star Trek, opravdu výborně zpracované. Otrávený a znechucený Alan Rickman je k nezaplacení. Hlášky, triky, herci a humor = za jedna.

Podobné filmy: Pitva mimozemšťana (2006), Fanoušci (2009), Paul (2011)

2 komentáře:

  1. Wanted som videla a bol naozaj skvelý! :) Angelinu Jolie mám vo filmoch veľmi rada :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  2. Viděla jsem jen Pevné pouto a je to opravdu na mě celkem drsný film, ale natočený je skvěle :)

    GIVEAWAYAnother Dominika

    OdpovědětVymazat